Grintuss Siroop Pediatric 180g Aboca

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Grintuss is een product op basis van honing en moleculaire complexen dat een beschermende en daardoor kalmerende werking heeft op de bovenste luchtwegen. Het gaat bij droge hoest de irritatie van het slijmvlies tegen en bevordert bij productieve hoest de hydratatie en verwijdering van het slijm. Grintuss is een product met ingrediënten uit de biologische landbouw, zonder gluten en met een lekkere smaak.

Gebruik

Aanbevolen dosering: twee- tot viermaal per dag 5 ml (één maatlepel) voor kinderen van 1 tot 6 jaar en 10 ml (twee maatlepels) voor kinderen ouder dan 6 jaar. De laatste dosis dient voor het slapengaan te worden ingenomen.
Schudden voor gebruik. Maatlepel inbegrepen. De flacon na gebruik goed sluiten en de maatlepel goed spoelen.

Eenmaal geopend moet het product binnen drie maanden worden opgebruikt.

Samenstelling

FUNCTIONELE BESTANDDELEN:

  • Honing*;
  • Moleculair complex van harsen, polysachariden en flavonoïden van grindeliakruid*, smalbladige weegbree* en kerrieplant* (Poliresin®);Titer van polysachariden (molecuulgewicht > 20.000 Dalton) ≥ 20%

Bevat tevens: rietsuiker*; water; essentiële oliën van: citroen, zoete sinaasappel, mirte; natuurlijk citroenaroma; Arabische gom; xanthaangom.*Ingrediënt uit de biologische landbouw

Indicatie

GrintussPediatric hoestsiroop is geschikt voor de behandeling van droge en productieve hoest bij kinderen vanaf 1 jaar.

WERKING:

Grintuss beschermt het slijmvlies door de irritatie te kalmeren, hydrateert en helpt het slijm te verwijderen met de volgende werkingsmechanismen:

  • Barrière-effect: vormt een beschermlaagje dat aan het slijmvlies hecht en het beschermt tegen het contact met irriterende stoffen
  • Slijmregulerende werking: bevordert de hydratatie van het slijm en helpt het te verwijderen
  • Smerende werking: vermindert de wrijving in de keelholte die het hoesten veroorzaakt

Grintuss werkt op de hoest zonder hem te onderdrukken. Op deze manier wordt de belangrijkebeschermende functie van het hoesten voor de bovenste luchtwegen gehandhaafd.

Grintuss pediatric hoestsiroop is geformuleerd met plantaardige moleculaire complexen zoals harsen, polysachariden en flavonoïden.Deze bestanddelen en de honing geven het product slijmvlieshechtende, beschermende en verzachtende eigenschappen en een erg lekkere smaak.

Contra indicatie

Niet gebruiken bij overgevoeligheid of allergie voor één of meer componenten. Indien de symptomen niet verbeteren, is het raadzaam een arts te raadplegen. Bewaren bij kamertemperatuur, uit de buurt van warmtebronnen en beschermd tegen licht. Buiten bereik van kinderen houden.

Gegevens
CNK3613361
FabrikantenAboca, Eureka Pharma
MerkenAboca