Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 157-161 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat is ijzertekort of anemie?

Wat is ijzertekort of anemie?

IJzertekort is de meest voorkomende vorm van bloedarmoede (anemie) en betekent dat je rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten. Hemoglobine is het eiwit dat zorgt voor het transport van zuurstof naar weefsels en organen.

Met welke tandenborstel je gebit schoon en sterk houden?

Met welke tandenborstel je gebit schoon en sterk houden?

Er zijn heel wat keuzemogelijkheden als het om een tandenborstel gaat. Je kan voor een soft, medium of hard type borstel gaan. Je kan je tanden poetsen met een handtandenborstel of met een elektrisch model. Maar welk type tandenborstel gebruik je nu het best?

Stress

Stress

Stress is een normale reactie van het lichaam, wanneer je blootgesteld wordt aan een gevaarlijke situatie. Stress is niet alleen een zaak van belasting (draaglast) maar ook van de kracht of weerbaarheid, waarover je beschikt (draagkracht).

Muggen

Muggen

Pas op voor de exotische muggen ! In verschillende werelddelen kunnen sommige muggen u een tropische ziekte bezorgen. In Azië, Latijns Amerika en vooral in sub-Sahara-Afrika. De Anopheles muggen kunnen drager zijn van malaria (paludisme), terwijl de Aedes u mogelijk de knokkelkoorts, de gele koorts of de chikungunya kunnen geven. Elk jaar doden tropische ziekten meer dan 2 miljoen mensen.

Vaccineren kan ook tijdens de zwangerschap met een gerust hart

Vaccineren kan ook tijdens de zwangerschap met een gerust hart

Mazelen, polio, difterie, tetanus, ... De ziektes waartegen baby's en kinderen vandaag de dag een prikje krijgen, zijn talrijk. Kind & Gezin raadt echter ook toekomstige ouders aan om hun vaccinaties tijdig te laten nakijken, liefst nog voor ze effectief zwanger zijn. Sommige ziektes kunnen de zwangerschap dan ook negatief beïnvloeden of zelfs overgedragen worden op het kind. De aangeraden vaccins vormen ook geen gevaar voor de foetus.

Pagina's