Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 157-161 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Met een EHBO-kit ben je goed voorbereid

Met een EHBO-kit ben je goed voorbereid

Een snee tijdens het koken, een schaafwonde bij het spelen of een wespensteek ... Met een goed gevulde EHBO-kit ben je voorbereid om eerste hulp te bieden bij kleine ongevallen. Zo heb je de nodige medicatie en hulpmiddelen in huis om een ziekte of verwonding te behandelen. Maak eerst een inventaris van wat er momenteel in je medicijnkast ligt. Dit is een goede gelegenheid om je kast te ontdoen van oude voorschriften en vervallen medicatie. Maak hier een gewoonte van en probeer dit elke drie maanden te doen. Maar wat heb je nu precies nodig? 

Koorts bij kinderen

Koorts bij kinderen

Koorts is een natuurlijke reactie van het organisme dat uw kind zal helpen om een infectie te bestrijden. Bij zuigelingen en kleine kinderen is koorts meestal gelinkt aan een ontstekingsziekte (otitis, nasofaryngitis, angina, infectie van de urinewegen of gastro-enteritis) bij het doorkomen van de tandjes of na het toedienen van een vaccin.

Wat is blindedarmontsteking of appendicitis?

Wat is blindedarmontsteking of appendicitis?

Blindedarmontsteking of appendicitis is een ontsteking van de appendix, een klein aanhangsel bij de overgang van de dunne naar de dikke darm. Appendicitis is meestal acuut, maar kan in zeldzame gevallen ook chronisch zijn.

Wat is hoofdroos?

Wat is hoofdroos?

Schilfers op je donkere trui. Jeuk op je hoofd. Hoe vervelend het ook is, kwaad kan het niet. Hoofdroos is een onschuldige aandoening die veel voorkomt. Vaak begint het in de puberteit. Ongeveer de helft van de 20-jarigen heeft er last van, mannen iets vaker dan vrouwen. Meestal verdwijnt het vanzelf na je vijftigste.

Opgelet met antibiotica!

Opgelet met antibiotica!

België is een van de grootste verbruikers van antibiotica in Europa. Deze worden voornamelijk voorgeschreven door de huisarts bij lucht- en urineweginfecties.

Pagina's