Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Atopie: tips voor een aangenamer leven met atopische dermatitis

Atopie: tips voor een aangenamer leven met atopische dermatitis

Net als bijna een op vijf kinderen kan ook jouw kind aan atopische dermatitis lijden. Atopische dermatitis, ook bekend als atopisch eczeem, is een chronische ontstekingsaandoening van de huid (het verschijnt en verdwijnt regelmatig) die vooral jonge kinderen (ongeveer 3 maanden) treft, maar die niet verdwijnt op volwassen leeftijd. 

Glutenintolerantie

Glutenintolerantie

Vandaag lijken gluten publieke vijand nummer één van ons dieet te worden. Toch zijn artsen het erover eens, het is gevaarlijk om gluten uit je dieet te verbannen zonder medisch advies!

Haal het beste uit je gezondheid dankzij je huisapotheker!

Haal het beste uit je gezondheid dankzij je huisapotheker!

Wanneer je een chronische aandoening hebt en meerdere geneesmiddelen moet nemen, kan een huisapotheker een wereld van verschil uitmaken. Je huisapotheker behoudt het overzicht op je medicatie, heeft altijd een up-to-date medicatieschema voor je klaar en biedt je een persoonlijke begeleiding die op jouw noden is afgestemd. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor je andere zorgverleneres voor informatie over jouw medicatie.

Wat is psoriasis?

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidaandoening die huidcellen snel opbouwt. Een opeenhoping van deze cellen leidt tot schilfers op het huidoppervlak. Psoriasis wordt gekenmerkt door witachtige, zilveren plekken. Ze zijn vaak ontstoken en rood, en soms zullen ze barsten en zelfs bloeden.

Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Heel wat mensen hebben elk jaar weer last van hooikoorts. Het betekent dat je allergisch bent voor de pollen afkomstig van grassen, bomen of planten. Dit brengt allerlei ongemakken met zich mee, zoals verstopte of lopende neus, gezwollen ogen en kriebelende keel. Aangenaam is hooikoorts niet, en al zeker niet in tijden van corona. Maar hoe herken je het verschil tussen symptomen van hooikoorts en besmet zijn met het coronavirus?

Meld elke vermoedelijke bijwerking!

Meld elke vermoedelijke bijwerking!

Geneesmiddelen die in de Belgische apotheken worden verkocht, zijn van goede kwaliteit, veilig en doeltreffend. Ze worden streng gecontroleerd door het Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (fagg). Toch kunnen sommige patiënten last hebben van bijwerkingen van het geneesmiddel die nog niet bekend waren. Elk geneesmiddel kan immers onbedoelde neveneffecten met zich meebrengen.

Chronische patiënten kunnen een huisapotheker kiezen

Chronische patiënten kunnen een huisapotheker kiezen

Het zorglandschap is in volle (r)evolutie en de apotheker heeft daarin een bijzondere plaats, dicht bij de bevolking en zijn patiënten. Als nabije zorgverlener luistert hij en geeft advies. Indien nodig verwijst hij je door naar een andere zorgverstrekker. Als specialist van het geneesmiddel bieden apothekers persoonlijke ondersteuning voor een goed gebruik van je geneesmiddelen. Als toegankelijke vertrouwenspersoon helpt en ondersteunt hij je voor een betere aanpak van je gezondheidsproblemen.

Aromatherapie

Aromatherapie

Wanneer de winter voor de deur staat is het een uitstekend idee om etherische oliën te gebruiken in uw leefruimte. Etherische oliën zijn erg geconcentreerd en hebben een heel sterke kracht.

3 natuurlijke producten om uw immuniteit te boosten!

3 natuurlijke producten om uw immuniteit te boosten!

Heeft u al eens overwogen uzelf te beschermen tegen wintervirussen door uw immuniteit te versterken? Heeft u er altijd al van gedroomd om op natuurlijke wijze ziektekiemen af te weren? Deze drie natuurlijke componenten maken het mogelijk!

Koorts

Koorts

Voel je je grieperig en heb je koorts? Gebruik dan eerst paracetamol als je een pijnstiller wil gebruiken. Dat geneesmiddel is steeds de eerste keuze om pijn te bestrijden en koorts te verlagen.

Liever een bad of douche?

Liever een bad of douche?

Neem jij ook graag een warm bad na een lange, slopende en kille dag? Je bent niet de enige! Voor velen is dit het ultieme moment om de beslommeringen achter zich te laten. Anderen verkiezen daarentegen een verkwikkende douche. Maar wat is het best voor je huid, een bad of douche? 

Pagina's