Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 49-60 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Hier komt de buikgriep weer

Hier komt de buikgriep weer

De buikgriep of de gastro-enteritis evolueert onder de vorm van een winterse epidemie, van november tot maart, met een piek in de koude periode.

5 tips om uw cholesterol te doen dalen

5 tips om uw cholesterol te doen dalen

Het te veel aan cholesterol is één van de eerste factoren van hartaandoeningen. Nochthans bestaan er middelen om die te verminderen! Wij geven je alvast 5 tips.

Dagje zee met kids

Dagje zee met kids

Heb jij een dagje aan de kust gepland met je kinderen? Als de temperatuur stijgt en de zon schijnt, trekken veel gezinnen naar het strand. Altijd pret, zo’n dagje zwemmen en spetteren in het water, zandkastelen bouwen en frisbeeën. Maar als je uitstap naar zee niet goed gepland is, kan deze dag al snel minder leuke ervaringen met zich meebrengen. Lees hier enkele essentiële items die je zeker mee moet nemen in je strandtas.

Wat is hooikoorts?

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische aandoening in de vorm van een overgevoelige reactie van het afweersysteem op bepaalde stoffen. Symptomen beginnen meestal na blootstelling aan een doorgaans onschadelijke stof of prikkel (allergeen).

Wat is coeliakie (of glutenintolerantie)?

Wat is coeliakie (of glutenintolerantie)?

Coeliakie of glutenintolerantie is een levenslange auto-immuunziekte. Het wordt veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem op gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, spelt en haver.

Wat is COPD?

Wat is COPD?

Chronische obstructieve longziekte, of COPD, is een langdurige ontsteking van het slijmvlies in de luchtwegen. De luchtwegen zijn blijvend vernauwd en de longen werken steeds minder goed, bijna altijd door jarenlang roken of sterke luchtvervuiling. De opgelopen schade is onherstelbaar.

Wat is mindfulness en wat zijn de basistechnieken?

Wat is mindfulness en wat zijn de basistechnieken?

Mindfulness is niet zomaar een vorm van meditatie, maar een aandachtstraining. Het is een wetenschappelijk onderbouwde psychologische stroming die gaat over ‘leven met volle aandacht’. Er doen veel misvattingen de ronde over mindfulness, waarbij men het vaak koppelt aan spiritualiteit en boeddhisme. In dit artikel leggen we je uit wat mindfulness is, en welke basisstappen je tijdens je dagelijkse leven kan beoefenen. 

Veilig op vakantie

Veilig op vakantie

Een geslaagde vakantie naar exotische bestemmingen ver van de Europese grenzen is een vakantie met een efficiënte preventie en raadgevingen van een gespecialiseerde arts.

Terug naar school: stress bij kinderen

Terug naar school: stress bij kinderen

 Sommige kinderen vinden het spannend om terug naar school te gaan en hun vriendjes terug te zien, voor andere kinderen betekent dit alleen maar angst en stress ! Er bestaan zachte oplossingen om deze stress te bedwingen.

Is de airco op je werk of thuis ongezond?

Is de airco op je werk of thuis ongezond?

Airco is de courante oplossing om de temperatuur te regelen op het werk of in je slaapkamer tijdens hete zomerdagen. Er doen echter veel verhalen de ronde dat airo niet gezond is. Zo zeggen tegenstanders dat via airco virussen worden verspreid. Maar klopt dat wel? Word je echt ziek door airco of is het een fabeltje? Wij brengen graag klaarheid!

Acné

Acné

In onze jeugd vertelde men ons dat acne een tienerkwaal was en dat die vanzelf na de pubertijd zou verdwijnen . Nochtans is het zo dat één op de twee vrouwen dertig jaar later nog steeds te kampen heeft met mee-eters en puistjes.

Pagina's